5.16.2012

Vol vertrouwen te kopen Uw Djembe en de slag met uw Djembe drumritmes


De hand trommel bekend als de djembe, die dateert uit het eerste millennium na Christus in Afrika, wordt gespeeld met de vingertoppen en palmen van de hand en is nog steeds zeer populair vandaag de dag onder de trommel culturen in heel Europa en Noord-Amerika.

De djembe, uitgesproken jen baai, heeft een paar andere spelling variaties zoals djimbe, jembe, of yembe, maar krijgt de "dj" spelling van de Franse taal, waarvan de bevolking een belangrijke rol gespeeld bij de invoering van de Afrikaanse drums en andere instrumenten naar de rest van de muzikale wereld.

Een van de meest voorkomende van alle trommels die in West-Afrika, zijn djembe gemaakt van de hardste van de bossen, zoals mahonie, en het gebruik van dieren skin voor de drumvellen. Naast Afrika worden djembes ook vaak gemaakt in landen als Thailand en Indonesië, waar de benodigde materialen en vakman nodig is, zijn beide in overvloed.

Djembe kan meten zo klein negen inch breed en vereisen een schouderband, terwijl de grotere trommels zo breed is als 16 inch. De grootte van de trommel, zal natuurlijk invloed op de pek en geluid geproduceerd, waarbij de kleinere djembe voor verschillende kleuren en hogere frequenties en groter voor het spelen van de diepere, lood ritmes en patronen.

Gewoonlijk tussen 16 tot 26 cm hoog, deze trommels hebben de mogelijkheid om een ​​groot aantal verschillende geluiden ook vanwege hun unieke beker-vorm. Typisch, djembes zijn met de hand gesneden, massieve stukken hout gemaakt van uitgeholde bomen. Enkele andere hardhout afkomstig uit West-Afrika vaak gebruikt om djembe trommels te maken zijn onder andere acajou, bois rouge, bush mango (dimba), dugura en Khadi.

Interessant genoeg, volgens oude geloof, de djembe bevat drie geesten, die van de boom waarvan de trommel werd gemaakt, de geest van het dier die op voorwaarde dat het vel, en ten slotte, de geest van de persoon die gemaakt van het instrument.

Deskundigen meestal zal het erover eens dat de beginner zal een betere tijd om te leren hoe om af te stemmen en spelen een djembe die is gemaakt van hoogwaardige materialen in plaats van een gemaakt zonder de zorgvuldige afwerking dat is nodig om een ​​goed gemaakt trommel te creëren. De beste gemaakt djembe wordt voorzien druppelvormige divots of spiraalvormig kanaal aan de binnenzijde van de trommel in plaats van een gladde binnenzijde, de kwaliteit van het geluid en tonen verbeteren.

Djembe drums hebben twee soorten koppen, zowel de traditionele gemaakt van dierenhuiden, meestal geit of koe, of het nieuwe kunstmatige soorten die zijn aangebracht in de warmere tinten geproduceerd door natuurlijke materialen na te bootsen. Terwijl de synthetische optie kan een beetje duurzamer, zullen de meeste meesters van de djembe meestal de voorkeur aan de dierenhuid versie voor het beste geluid.

Naast de twee typen koppen zijn er twee methodes voor tuning djembe, gebruikt men een kabel systeem, terwijl de andere gebruik van een bout-tuning systeem. Het doel van beide is aan te scherpen het trommelvel, zodat de toonhoogte, open tonen en bas slagen al hun best klinken, maar de bout methode, terwijl de niet-traditionele, misschien wel een beetje makkelijker voor beginners om te gebruiken.

Met het touw systeem worden touwen zeer strak getrokken rond het vel in een proces dat bekend staat als "het trekken van een diamant," zo genoemd omdat het zorgt voor diamant of driehoek-achtige patronen bij een touw wordt getrokken boven de andere. Met een metalen rand en haken die rond de omtrek van de djembe de bout-tuning systeem ook worden gebruikt om de juiste spanning op de vellen te bereiken, maar deze wijze wordt gewoonlijk afgekeurd door traditionalisten die oudere werkwijze voorkeur een gevoel van authenticiteit.

Eerste verschijning buiten West-Afrika in de jaren 1940, djembe trommels gemaakt van invloed zijn op de moderne musici van het tijdstip waarop zij begon te verschijnen in balletten, films, en muzikale rondleidingen, eerst in Parijs, Frankrijk, en dan over de hele wereld. Als Franstalige ballet dansers van Les Ballets Africains gemigreerd naar andere delen van Europa, zij droegen met hen de traditie van de West-Afrikaanse trommel, het onderwijzen van anderen de benodigde echte vaardigheden om nauwkeurig te recreëren en de kapitein van het instrument.

Vandaag de dag, de gemeenschap drum of percussie kringen waarin collega-drummers komen samen om muziek af te spelen hebben gezien het gebruik van de djembe toename in populariteit vanaf de late 20e eeuw. Ook wel vergemakkelijkt drum cirkels, zowel amateurs als ervaren percussionist kunnen zowel samen te voegen om te leren en te delen van de vele ritmische principes die betrokken zijn bij drummen.

In sommige kringen, de djembe wordt gebruikt om ritme aan te houden met dansers, het uitlijnen van de geluiden met bewegingen van de danser, en gaat vaak gepaard met drummers spelen van een dunun, de naam voor een familie van bas drums van oorsprong uit West-Afrika gebruikt om een ​​melodische achtergrond te creëren de djembes.

De vrije vorm drummen ervaring van een trommel cirkel wordt gebruikt door niet alleen de fanatieke liefhebbers van drummen, maar door diverse anderen zoals de gezondheid of wellness-faciliteiten, scholen en educatieve groepen, maar ook op spirituele retraites. In sommige drum kringen wordt alles wat je nodig hebt reeds, terwijl anderen kunnen eisen dat u uw eigen drums en percussie-instrumenten mee te nemen.

No comments:

Post a Comment