5.14.2012

Een kennismaking met Afrikaanse instrumenten


Afrika is een enorm continent met een immense geschiedenis en tal van culturen. Zo zijn er een groot aantal verschillende instrumenten in de land. Dit artikel zal een aantal van de meest voorkomende en hun plaats in de Afrikaanse cultuur.

Cabasa (ook bekend als axatse of shekere) - De cabasa is een Afrikaans instrument gemaakt van kalebas en is bedekt met zaden of schelpen. Het wordt gespeeld door het slaan op de benen en handen in verschillende combinaties. Raken de top van het instrument produceert een trommel als toon. Omdat kalebassen worden gebruikt om de instrumenten te maken, en ze verschillen in vorm, geen twee cabasas ooit te produceren hetzelfde geluid. Het instrument wordt gebruikt in folkloristische muziek, met name door de Yoruba-volk van Nigeria.

AGOG (ook bekend als koebel of gonkogui) - Net als de cabasa, de AGOG is een Afrikaans instrument dat zijn wortels heeft in Yoruba muziek. De twee klokken aan de AGOG verschillen in grootte, de kleinere klok produceert een hoge toon, terwijl de grotere klok produceert een lage toon. De AGOG wordt beschouwd als een van de oudste samba instrumenten en wordt gebruikt in veel Yoruba-religieuze ceremonies. Door middel van de Afrikaanse slavernij, werd het instrument dat in andere landen en gebruikt in nieuwe religies die buiten het Afrikaanse continent.

Djembe - De djembe is een Afrikaanse instrument dat in de Mali Rijk bleek tijdens de 12e eeuw. De drums variƫren in grootte, maar hebben allemaal een huid vertegenwoordigt die, wanneer geslagen met de handen in verschillende ritmes, produceert een breed scala aan tones.Many djembe trommels zijn gemaakt van een enkel stuk hout gesneden en bedekt met een gehard geit huid.

Juju - De Juju is een Afrikaans instrument gemaakt van gedroogde palm notendoppen en hout. Het instrument wordt bespeeld zeer vergelijkbaar met een maraca met het schudden van een produceren van een percussief geluid. Net als veel andere Afrikaanse instrumenten, wordt de Juju gebruikt tijdens de vele Yoruba ceremonies. Vandaag de dag, het is erg vaak gebruikt in Nigeriaanse muziek.

Talking Drum - De talking drum is een West-Afrikaanse instrument dat de vorm van een zandloper. Beide uiteinden van de trommel een kop die wordt geslagen met een stok. Aanscherping van de snaren van de trommel kunt de toon in die mate dat sommige stammen de verschillende tonen als een communicatiemiddel te gebruiken. The Talking Drum is ontstaan ​​in het oude Ghana Rijk meer dan duizend jaar geleden.

Thumb Piano - Er zijn honderden verschillende duim piano's op het Afrikaanse continent. De mbira (links) is zo'n instrument. Gemaakt van hardhout en metaal, wordt het instrument gespeeld door de ondersteuning van de piano met een hand tijdens het gebruik van de duim en de wijsvinger van de andere hand om de toetsen te plukken. Thumb piano's houden veel religieuze en maatschappelijke betekenis in Afrika. De Shona volk van Zimbabwe zijn met behulp van de mbira meer dan 1500 jaar tijdens hun religieuze en sociale ceremonies.

De zes instrumenten boven de invoering zijn slechts enkele van de vele die worden gebruikt in Afrika. Er zijn letterlijk duizenden verschillende instrumenten gebruikt door honderden verschillende stammen zo duidelijk, dan zouden we niet in staat om ieder van hen bedekken!

No comments:

Post a Comment