5.16.2012

Djembe Drum Koopwijzer


Bij het opstellen van een Djembe drums te kopen, is het belangrijk om te bepalen welk type geluid dat u op zoek bent naar voordat je begint te winkelen. Na het lezen van de informatie hieronder, zult u in staat om een ​​duidelijke en gefundeerde beslissingen te maken.

Soorten djembe trommels

De djembe trommel afkomstig uit West-Afrika, waar het werd gebruikt in de ceremoniële dansen en soms zelfs als een middel om te communiceren over lange afstanden. Alle djembe drums zijn dezelfde basisvorm, en lijken op grote bekers, met een relatief smalle basis verbreden naar een groot trommelvel. Een typische djembe trommel is ongeveer 24 cm hoog met een trommelvel diameter van ongeveer 12 tot 14 inch breed, maar deze maten niet sterk variëren. Het trommelvel is traditioneel vastgezet met een systeem van touwen, hoewel moderne drums zo nu en dan in dienst sleutel tuning.

De vorm en de grootte van de trommel is van belang, de opvallende "beker" vorm maakt een djembe trommel in een grote resonerende kamer en geeft de trommel zijn kenmerkende diepe bastoon. Te klein en de bas zal te hoge, te groot en het zal onmogelijk zijn om te horen. De geluidskwaliteit wordt ook beïnvloed door het inwendige van de trommel. Traditionele djembe drums zijn niet helemaal glad aan de binnenkant, maar hebben een speciale patronen of inkepingen gesneden in het interieur, dat de klankkwaliteit van de trommel verbetert.

Materialen die worden gebruikt om een ​​djembe trommel te bouwen

Djembe drums worden traditioneel gesneden uit een stuk massief Afrikaanse hardhout. Afrikaanse mahonie, iroko en daging hout zijn allemaal uitstekende materialen om te gebruiken in dit opzicht; Siam eik is een veel voorkomende vervanging voor vaten die buiten Afrika. De hardheid van het belangrijk, maar mag de mantel van de djembe trommel vrij dun, waardoor de resonantie geluidskwaliteit van de trommel verbetert. Djembe trommels gemaakt van zachtere houtsoorten zijn over het algemeen inferieur.

Bovendien kunnen moderne djembe gemaakt van synthetische materialen zoals Acousticon die repliceren de sterkte en timbre van een traditionele hardhout djembe verrassend goed. De drumskin op een djembe wordt vaak gemaakt van geitenleer, hoewel andere dierlijke huiden worden ook gebruikt; Afrikaanse geitenvel wordt gezegd dat het een onderscheidend geluid. Tegenwoordig kan djembe vellen ook worden gemaakt van synthetische materialen, en dit zijn uitstekende vervangers.

Drie top Fabrikanten van djembe trommels

X8 Drums beveelt deze drie fabrikanten van djembe trommels op basis van degelijke kwaliteit, duurzaamheid en variëteit: Tycoon percussie percussie (meest populaire lijn zijnde de Tycoon Fantasy-serie Djembe), Remo Crown percussie en Midden-Oosten etnische instrumenten (gespecialiseerd in de hand gesneden African Djembe drums).

No comments:

Post a Comment