5.14.2012

De groei van Hand Drums


Een hand trommel is een soort trommel die wordt gespeeld in de eerste plaats met de handen anders dan bij een van stokken, hamer, hamer of een ander soort klopper. Frame trommel, een ondiepe, cilindrische mantel met een trommelvel aan een van de open einden, is een van de eerste vormen van dergelijke vaten. Tabla, mridangam enz. zijn de Indiase vormen van de hand drums.

De soorten trommels varieert van plaats tot plaats. Net als in het Midden-en Nabije Oosten Teer, tamboerijn, daf, dayereh, ghaval, tonbak enz. worden gevonden. In Afrika de meest voorkomende vorm van de hand trommel is djembe, een hoofd, grote trommel, die beker in vorm. De andere Afrikaanse typen ashiko die vergelijkbaar is met dat djembe heeft de vorm van afgeknotte kegel. Terwijl Bougarabou drums zijn gemaakt met koe drumvel.

In Latijns-Amerika, conga's en bongo's zijn een essentieel onderdeel van elke soort van Latijns-Amerikaanse muziek. Vooral het Caribisch gebied en Zuid-Amerikaanse regio's gebruik maken van conga's en bongas zowel in folklore, zoals punta, rumba en populaire muziek zoals salsa, latin jazz en anderen. De conga is een hoge, smalle, single headed Cubaanse trommel die vaak wordt gespeeld in Congo. De persoon die speelt een conga wordt een congureo. Conga's worden gespeeld in vijf basistypen van slagen namelijk open toon, gedempte toon, bas toon, slap en aanraking. Bongo drums of bongo's zijn twee kleine trommels aan elkaar vast. Zij produceren hoge tonen en worden afgespeeld houden tussen de knieƫn met de grotere trommel aan de zijkant. Ze worden gespeeld door het slaan van de vellen met de vingers en handpalmen.

In het Verre Oosten en India tabla, mridangam zijn een integraal onderdeel van de muziek. Niet te ghatams noemen en kanjiras evenzeer de mridangam te begeleiden in het klassieke karnatatic muziek. De term tabla is ontstaan ​​uit een Arabisch woord dat drum betekent. De meerderheid van de tabla performers waren moslims, waarvan het leefgebied was of de buurt van of in het centrum van Mughal culturele centra, zoals Delhi, Lucknow, Allahabad, Hyderbad en Lahore. In eerste instantie vocalisten en instrumentalisten vergezeld tabla-spelers. Maar geleidelijk ontwikkelden zij een traditie van solo-optredens.

In Europa is de Ierse Bodhran soms wordt gespeeld met de blote hand. Een geit huid hoofd is bevestigd aan een kant, maar nu een dag van nieuwe materialen zoals synthetische hoofden of kangoeroe huid, soms worden gebruikt. De andere zijde open einde, zodat de handen kunnen worden geplaatst in het vel in perfecte wijze de pek en hout controleren. Als we gluren in de geschiedenis, zullen we zien dat de bodhran werd gebruikt tijdens de Ierse opstand van 1603 als een oorlog of strijd trommel trommel. De trommel wordt meestal gespeeld in een zittende positie, verticaal gehouden op de spelers dij en wordt ondersteund door het bovenlichaam en de arm.

De hang is de moderne vorm van de hand trommel die wordt gespeeld met de vingers. De hang wordt gespeeld rust op de schoot van een speler of soms op een standaard. Het was het resultaat van vele jaren van onderzoek en studie van de grote verscheidenheid aan instrumenten in de hele wereld, zoals gongs, gamelan, ghatam, trommels, klokken etc.

De wereld van de hand drums is echt heel ritmisch en melodieus. Met het verstrijken van de tijd de evolutie van de hand trommel lijkt een zoete noot te brengen op de technologie gedreven leven.

No comments:

Post a Comment