5.16.2012

Traditionele Rope Tuned of Modern Key Tuned Djembe?


Bij het selecteren van een djembe trommel aan te schaffen, moet u zich bewust zijn van welke van de twee belangrijkste die u zou willen bezitten wat betreft de manier waarop de djembe is afgestemd. Er zijn twee belangrijke tuning voor djembes - touw afgestemd en de belangrijkste afgestemde systemen. Hier volgt een korte beschrijving van elk type systeem en de bouw:

Tuned Rope

Traditionele djembe's waren allemaal afgestemd met touwen, dus dit is echt de oorspronkelijke vorm van de trommel. Een touw afgestemd djembe wordt verhoogd of verlaagd in toonhoogte door middel van dunne touwen rondom de rand van de djembe. Deze touwen hangen horizontaal van metalen ringen die de huid vasthouden. Er kunnen twee of drie ringen rond het hoofd van een djembe trommel, en deze zijn meestal dunner dan met de belangrijkste gestemde trommels.

Wanneer de drummer wil afstemmen dergelijke djembe, hij trekt de touwen zodanig te knopen dat zetten spanningen die de ringen te trekken rond het vel dichter bij elkaar maken. Dit verhoogt de spanning op de trommel huid en verhoging van de toonhoogte. De term "trekken van een diamant" verwijst aanpassing knopen om de trommel af te stemmen. De Mali Weave is een soort knoop in het touw tuning systemen van deze trommels.

Key Tuned

Key tuned drums gebruik maken van een andere en meer moderne tuning systeem. In dit systeem, op de voet die lijkt op de systemen die worden gebruikt voor conventionele drums als strikken en tom toms, worden bouten rond de djembe hoofd vastgezet met een sleutel. Hierdoor trekt de grote metalen rand rond het vel, waardoor verhoogt de trommel toonhoogte.

De stembouten en de algemene vergadering op een toets afgestemd djembe zijn vrij omvangrijk en sommigen voelen dat ze aan de onhandige kant. Wees ervan bewust dat als je koopt dit soort djembe u een behoorlijke hoeveelheid van glanzend metaal te zien en dat er wat extra gewicht zijn in vergelijking met een touw afgestemd djembe.

Welke Tuning Systeem moet u kiezen?

Het voordeel van een sleutel afgestemd systeem is dat het gemakkelijk te begrijpen en voeren. Het is echter aan de individuele, veel djembe spelers het gevoel dat de voordelen in wezen is er te stoppen. De tuning velg op een toets afgestemd systeem is omvangrijk en sommigen voelen het kan zelfs in de weg van het spelen van het instrument. Echter, anderen niet denken aan de hardware die wordt geleverd met dit systeem en waarderen het gemak van het kunnen van deze drum gemakkelijk af te stemmen.

Rope tuned djembes zijn authentiek in de bouw in dat ze de manier waarop djembes oorspronkelijk werden gemaakt door West-Afrikaanse volkeren, zoals de Mandika in tijden van de oudheid gemaakt. Dus als je wilt om waar te zijn om dit soort trommel de oorsprong, ga met touw getunede djembes. Deze traditionele vormen van djembe's zijn een beetje meer betrokken te leren om goed af te stemmen, maar ze zijn eenvoudig en handig toch als je eenmaal hebt geleerd hoe. Sommige hebben ook het gevoel dat de dunnere rand ringen en nog veel meer onopvallende plaatsing ook mogelijk om gemakkelijker drummen. Dus op een aantal niveaus, kan touw tuned djembes een betere keuze. Ook hier is echter, dit alles is echt aan de drummer.

No comments:

Post a Comment