5.16.2012

De Djembe - Deze African Drums Zijn de Original Social Media


De djembe, een soort van West-Afrikaanse trommel, wordt steeds een populair item voor drum liefhebbers. In feite zijn er een groot aantal drum cirkels in de Verenigde Staten die regelmatig samenkomen om samen te spelen en delen hun onderlinge plezier van dit unieke drum. In deze tijd van computer-gegenereerde sociale interactie, de persoonlijke contacten door middel van dergelijke sociale groepen zijn een geweldige afleiding.

Duizenden mensen hebben gekocht een djembe om te gebruiken in deze bijeenkomsten. Als de populariteit blijft stijgen, dient de kandidaat djembe eigenaar zich bewust zijn van een deel van de achtergrond van deze Afrikaanse trommel om hen te helpen de juiste aankoop beslissing.

Het maken van een traditioneel vervaardigd djembe is vaak een moeilijke onderneming. De constructie is bol van religieuze betekenis, alsmede materialen in dit proces belangrijke invloed op de tonen en geluid van de trommel.

Djembes hebben een traditionele vorm die moet worden gehandhaafd. De look wordt wel vergeleken met een mortier kom of beker, met zijn diepte zeer belangrijk. Afrikaanse trommels wordt verwacht dat zij een diepere toon in het lagere gebied hebben, en tegelijk een echo te produceren met de hand klappen. De basis metingen van de normale grootte djembe zijn 1 meter in diameter en twee meter hoog.

De meester carver zal beginnen met een stuk van de Afrikaanse hardhout op de djembe trommel te genereren. Er zijn een verscheidenheid van hardhout, zoals djmba, daging, acajou, en hazen die op grote schaal worden gebruikt. In het snijden proces wordt een spiraalvormige nok links op de binnenzijde van de trommel opzettelijk. Dit versterkt de geluiden uit de trommel. Onnodig te zeggen, resterende splinters en taaie plaatsen niet aanwezig op de trommel, aangezien dit vermindert de klankkwaliteit en vermindert de productwaarde.

Gewaarschuwd te worden dat we nu trommels gemaakt in Afrika die niet waar zijn hard hout, maar zijn gemaakt van zacht hout hebben. Omdat deze trommels nodig zwaardere muren in de schaal, de toon is doffer en minder uniek dan een hardhouten design. Deze kunnen snel worden gemaakt en worden vaak verkocht via de grotere winkelketens en discountwinkels voor minder dan $ 100.

De Europese kopende publiek zag dit enkele jaren geleden. Dichter bij de herkomst of bron, djembes beschikbaar waren in Europa veel eerder dan in Amerika. Na verloop van tijd, vond de Europeanen dat de duurdere harde hout drums een betere speler ervaring dan de goedkopere zacht hout drums gaf. Daarom zijn deze vaten, ook al zijn ze in eerste instantie duurder, waren eigenlijk de moeite waard het extra geld besteed.

Het mag geen verrassing zijn dat de hedendaagse drum fabrikanten hebben gevangen op de populariteit van djembes in de VS, en hebben gevolgd met het produceren van artikelen uit synthetische materialen, zoals kunststof en hars. De trommel koppen zijn van kunststof en met een kunststof huis, de afstemming op deze synthetische trommels wordt uitgevoerd via een mechanische inrichting in plaats van het touw systeem van de traditionele trommels. Er zijn afweging van de kwaliteit in vergelijking met een echte hardhouten djembe, maar de grotere duurzaamheid en minder gewicht vaak een geschikt compromis, vooral wanneer de trommel zal worden gebruikt buiten veel.

Authentieke Afrikaanse trommels te gebruiken werkelijke geitenleer voor de drumvellen, indien mogelijk. Er zijn een aantal benut andere skins, maar geit is de heersende materiaal. Op een zijde nota, zullen veel djembe drummers zweren hoe de Afrikaanse geitenvel is een betere speelveld ten opzichte van de Amerikaanse geitenleer. Amerikaanse geitenleer heeft een reputatie voor het zijn minder stevig en onder voorbehoud van het niet in vergelijking met Afrikaanse geitenleer. Dit wordt toegeschreven aan de strengere bestaan ​​geiten hebben in Afrika.

De spoed van de djembe is van de diepte van de trommel, en de breedte van het vel. Grotere drumvellen hebben diepere tonen. De afstemming van het vel of verzwaring en losmaken van de spanning voor het hoofd, zal de trommel een hogere of lagere toon hebben.

Drums worden afgestemd door een van beide een belangrijke tuning (mechanische)-apparaat, of met behulp van de klassieke touw tuning systeem. Met behulp van de mechanische sleutel gadget, wordt het vel gespannen gewijzigd omhoog of omlaag. Als er een touw systeem op de trommel, een touw trekker nodig touwen vast. Dit is weer strakker het vel. Rope tuning technieken zijn de oorspronkelijke benadering van de tuning djembe, dat dateert van honderden jaren.

Een meerderheid van de djembe liefhebbers eigenlijk bevooroordeeld in de richting van de tradities van de djembe trommel, zoals het harde hout lichaam, het geitenvel hoofd, en het touw tuning systeem. Natuurlijk, als jongere spelers en zelfs schoolmuziek programma's zijn de aanneming van djembes in de mainstream, de verdeeldheid tussen de traditionalisten en de new-age drummen publiek vervagen. Dat gezegd hebbende, de meeste traditionalisten nog steeds verafschuwen de moderne veranderingen die zijn stuwkracht aan de consument uit de moderne massa-fabrikanten.

Een kandidaat-koper van een djembe te verwachten in de range van $ 100 te betalen - $ 150 voor een redelijke hand-en-klare Afrikaanse djembe. Je begint met een kwaliteit, hard hout djembe gemaakt door een vakman kan u verzekeren de nieuwe eigenaar van een aangenaam begin van wat kan een levenslange hobby. En het belangrijkste, moet de nieuwe drummer op zoek gaan naar een lokale groep of drum cirkel om meer te leren en socialiseren met andere liefhebbers.

No comments:

Post a Comment