5.14.2012

Een korte introductie tot de Djembe


Gemaakt in de vorm van een schelp met een dierenhuid gespannen over, de djembe is een grote beker achtige drum die valt in de membranophone categorie van instrumenten. Meestal gespeeld door gewoon met behulp van de handen zijn vorm zorgt voor een moeilijk te diepe toon of bass-geluid te weerstaan. Gevonden heel West-Afrika de djembe is een van de meest populaire van alle Afrikaanse instrumenten.

De trommel van de geschiedenis kan worden getraceerd helemaal terug naar de Mali Rijk van de twaalfde eeuw en de stammen van hetzij de Mandinka-of Susu (ook bekend als Numu). Wanneer het smeden van de Mandinka-stam-Afrika de djembe, of sanbayi gekruist als de Susu noemen, ging met hen en als gevolg daarvan werd op grote schaal. De mensen van deze stammen zijn van mening dat het instrument drie geesten bevat, is men van de persoon die de djembe, een is van de boom waarvan het hout wordt verkregen, en een is van het dier waarvan de huid wordt gebruikt voor de trommel. Vandaag de dag, mensen liever geitenleer te gebruiken om de trommel te dekken en ze het versieren door snijden ontwerpen in het hout en het bevestigen van gevlochten touw om het aan te geven elk een unieke uitstraling en flair.


 Het woord djembe zelf is eigenlijk Frans in oorsprong. Het kreeg die naam van de Franse kolonialisten die tijd doorgebracht het bestuderen van de verschillende stijlen van Afrikaanse muziek en hun instrumenten. Omdat er geen harde klinkende 'j' in de Franse taal de letters 'd en j' werden gebruikt in plaats. Dit heeft geleid tot een zekere verwarring van de naam van het instrument die ook bekend als jembe, djimbe of yembe oa. Buiten Afrika de trommel populair werd terug in de jaren 1950 en 1960 in Parijs toen het werd gebruikt door de ballet ensemble Les Ballet Africains. Sindsdien is het gegroeid en blijft groeien in populariteit onder de liefhebbers van drummen over de hele wereld.

In Afrika is de diansa, of drum ritme, wordt traditioneel gebruikt in vieringen, zoals bij huwelijken en dopen en volle manen en de wisselende seizoenen te herdenken. Sommigen hebben zelfs gesuggereerd dat de Afrikaanse volkeren hebben het geluid geproduceerd door de trommel om berichten te sturen over grote afstanden, gebruik makend van de verschillende geluiden verschillende betekenissen als een soort muzikale codetaal communiceren gebruikt.

Djembes worden soms gespeeld met een dunne stok en soms begeleid door andere instrumenten, meestal bellen en dundun drums. Dansers kunnen alleen maar helpen om te verhuizen naar het ritme van de beat en de vrouwen van de Wolof-stam uit Senegal uit te voeren van de 'Sabar', een traditionele dans gebruikt om te verleiden en het aantrekken van het andere geslacht.

Om de djembe's unieke geluid te creëren zijn er drie manieren. De eerste is om druk op het midden van de trommel met de palm van een open hand om een ​​bevredigende bass toon te produceren. Door het slaan van de rand van de trommel met platte vingers produceert een ander geluid noemen we een 'toon', en de derde manier is het vinden van de rand met ontspannen vingers, wordt dit aangeduid als een 'klap'.

Vandaag is de djembe wordt geproduceerd door professionele drum makers over de hele wereld. Studenten van muziek, professionele muzikanten, toeristen en zelfs hobbyisten creëren een vraag naar het instrument en hebben

No comments:

Post a Comment