5.14.2012

Oscar genomineerde film The Visitor neemt Djembe Mainstream


The Visitor, de Oscar-genomineerde film uitgebracht in 2008, vertelt het verhaal van een bejaarde hoogleraar economie uit Connecticut die terugkeert naar zijn appartement in New York om te ontdekken dat in zijn afwezigheid een paar djembe-spelen illegale immigranten zijn verhuisd binnen

Hij had geprobeerd om de piano te leren om zijn verdriet te verzoenen met het overlijden van zijn vrouw, een concertpianist, maar als gevolg van leeftijd en gebrek aan vaardigheid, hij had nergens gekregen. Echter, door zijn vriendschap met Tarek, een van de Syrische krakers die hun intrek genomen in zijn appartement, en zijn djembe, een ritmische West-Afrikaanse trommel, Walter (Jenkins Richard, genomineerd voor een Oscar voor Beste Prestaties door een Acteur in een Leading Rol) herontdekt passie.


 Walter is een eenzame man, stil en gemiddelde. Tarek is vol van passie en opwinding voor het leven. Na een eerste ongemakkelijke situatie, Walter opent zijn huis aan het echtpaar en wordt ondergedompeld in hun energie, het genezen van de eenzame wond van zijn vrouw, die al lang voorbij. Op een bepaalde manier, Walter is herboren, door zijn vriendschappen en zijn nieuwe liefde voor muziek. De soundtrack werd geïnspireerd door Fela Kuti, een Nigeriaanse kunstenaar, en is voorzien van een Afrikaans ritme in de jazz en funk.

De combinatie van instrumenten tussen de piano en de djembe toont de grootste trekken van de trommel. Walter mislukt keer op keer op het leren van de piano, in een poging om van zijn vrouw geheugen dichter bij hem. Maar hij pakt makkelijk de djembe, en in een mum van tijd, sluit zich aan bij drum cirkels in Central Park met mannen gekleed in traditionele Afrikaanse kleding, los te zijn das, en betrokken raken.

Pedagogische stijl van Tarek's van het onderwijs is het tegenovergestelde van piano Walter's leraar. In plaats van hem zeggen dat hij niet in staat is, Tarek herinnert Walter om te profiteren van zijn emoties, omdat "het denken alleen maar schroeven het op." Walter relearns alles wat hij dacht dat hij wist over muziek, zoals tempo, en vindt dat hij houdt van spelen. Deze persoonlijke ontdekking zet Walter vrij.

Dit is de belangrijkste les van de bezoeker. The Visitor leert ons dat djembe muziek is therapeutisch, emotioneel, en zonder een geaccepteerde stijl. Djembe muziek gaat over passie, niet over controle. Voor de senioren proberen om meer musical, de djembe is het perfecte instrument, omdat het zich bezighoudt je emoties, niet je vaardigheid.

The Visitor leert ook kijkers over de behoefte aan culturele expressie.

Walter's bereidheid om te leren over en zich in West-Afrikaanse cultuur laat zien kijkers dat de djembe is een voertuig van de globalisering. Hetzelfde effect kan worden uitgevoerd door een cajon of een bongo, instrumenten met weinig vaardigheid, maar veel emotie om te spelen te nemen. Drumming kunt u stap voor ons van uw cultuur, waardoor je vrij te uiten en nieuwe wegen te verkennen zonder de stress van het zijn technisch juiste noot voor noot.

No comments:

Post a Comment